Rødgrød med fløde

6 PERSONER

125 g jordbær

125 g ribs

125 g solbær

125 g brombær

125 g sukker

1 dl vand

1 spsk. kartoffelmel

125 g hindbær

Citronmelisseblade til pynt

Skovsyreblade til pynt

Vi venter vist alle pænt på varmere sommerdage, men derfor kan vi vel godt nyde sæsonens delikatesser i ventetiden. Vi har i sidste uge rullet vores nye sommermenukort ud i butikkerne, og igen i år er rødgrøden med flødeskum blandt favoritterne. Forsøg selv derhjemme også gerne til desserten. Strø evt med hakkede mandler på toppen. For nogle bringer lige den detalje nemlig nostalgi frem fra barndommen. Retten er nem at lave og alle (hvad vi ved af) rundt om bordet elsker den. Rigtig god fornøjelse!

Foto Stine Christiansen

Foto Stine Christiansen

RØDGRØD MED FLØDE

Fremgangsmåde:

Skyl alle bær undtagen hindbær og brombær.

Nip bærrene, fjern stilkene, og kom jordbær, ribs, solbær og brombær i en gryde med sukker og vand.

Lad det koge op, og fjern forsigtigt eventuelt skum.

Lad grøden koge ved lav varme i 3-4 minutter.

Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand. Tag gryden

af varmen, og tilsæt lidt efter lidt kartoffelmelblandingen, mens du rører i det, til det har en passende konsistens.

Kom til sidst hindbærrene i bortset fra nogle til pynt, og rør dem sammen med grøden. Smag eventuelt til med sukker. Drys til sidst grøden med sukker, så den ikke trækker skind, og stil den på køl.

Server rødgrøden i portionsskåle med en klat let-pisket flødeskum og et halvt hindbær på toppen evt mandelsplinter.

Pynt med blade fra citronmelisse og skovsyre.

Grøden kan holde sig 14 dage på køl i en lufttæt beholder.