Citronsnurrer - en perfekt sød syrlig streat

10 STK.

Dej

35 g gær

3 dl koldt vand

1 æg

625 g hvedemel

50 g chiafrø

65 g sukker

10 g salt

50 g smør

Citronremonce

75 g marcipan

75 g blødt smør

75 g sukker

Saften af 1 citron Revet skal af 1 usprøjtet citron

Pensling

1 æg

Glasur

1 æggehvide

125 g flormelis

Pynt

Revet skal af 1 usprøjtet citron

Der er masser af citron i citronsnurrerne – både saft og skal – og det giver remoncen en helt uimodståelig smag. Første gang kan det føles som en udfordring at gennemskue foldning og snurreteknik, men der skal ikke mange snurrer til, før det ligger i hånden. Det er hyggeligt at snurre sammen med børnene og pynte med glasur bagefter.

Kom gæren i en røreskål, hæld vandet i, og rør, til gæren er helt opløst.

Slå ægget ud i skålen, og rør det sammen med vand og gær.

Kom mel, chiafrø, sukker og salt i skålen, og ælt dejen godt, til den er glat og blank. (Det er tegn på, at der er dannet glutenstrenge, og at dejen er klar). Brug en røremaskine ved lav hastighed, hvis du har en, og rør til dejen slipper skålen. Det tager ca. 6-8 minutter. Skær smørret i små terninger, og kom det hele i dejen på en gang. Ælt smørret godt ind i dejen, til den er glat og blank, og stop så med at ælte. Hvis du ikke bruger røremaskine, så ælt det på bordet.

Dæk skålen til, og sæt den på køkkenbordet ved stuetemperatur i 30 minutter, eller sæt den i køleska-bet natten over.

Rør alle ingredienserne til remoncen sammen til en ensartet masse.

Rul dejen ud i en firkant på 60 x 30 cm. Smør remon-cen ud på halvdelen af dejen i et kvadrat på 30 x 30 cm og fold resten af dejen ind over remoncen, så du har et kvadrat på 30 x 30 cm.

Skær dejen i strimler a 3 cm.

Vikl en dejstrimmel tre gange rundt om din venstre pegefinger og langemand (hvis du er højrehåndet), som hvis du ruller garn op. Strimlen skal ligge lidt forskudt i de enkelte omgange, så den danner en lille top i midten. Fold det sidste stykke dejstrimmel op over viklerne og ind på midten på undersiden, så snurren ikke går op, når den hæver. Læg snurrerne på bagepladen, og sørg for, at der er god afstand imellem dem.

Pensl snurrerne med et sammenpisket æg helt ned ad siderne, uden at der løber for meget æg ned på pladen.

Lad snurrerne stå og hæve på køkkenbordet med et klæde over i 20-25 minutter. Bag dem derefter ved 180 °C i 10-12 minutter.

Tag de bagte snurrer ud af ovnen, flyt dem over på en rist, og lad dem køle af.

Pisk æggehvide og flormelis sammen i ca. 5 minutter, til det er en sej og glat masse. Tegn et mønster med glasuren frem og tilbage på tværs hen over snurrer-ne. Drys med det samme med revet citronskal.

Citronsnurre.jpg

Citronsnurre

10 stk