Citronsnurrer - en perfekt sød syrlig streat

10 STK.

Dej

35 g gær

3 dl koldt vand

1 æg

625 g hvedemel

50 g chiafrø

65 g sukker

10 g salt

50 g smør

Citronremonce

75 g marcipan

75 g blødt smør

75 g sukker

Saften af 1 citron Revet skal af 1 usprøjtet citron

Pensling

1 æg

Glasur

1 æggehvide

125 g flormelis

Pynt

Revet skal af 1 usprøjtet citron

Der er masser af citron i citronsnurrerne – både saft og skal – og det giver remoncen en helt uimodståelig smag. Første gang kan det føles som en udfordring at gennemskue foldning og snurreteknik, men der skal ikke mange snurrer til, før det ligger i hånden. Det er hyggeligt at snurre sammen med børnene og pynte med glasur bagefter.

Kom gæren i en røreskål, hæld vandet i, og rør, til gæren er helt opløst.

Slå ægget ud i skålen, og rør det sammen med vand og gær.

Kom mel, chiafrø, sukker og salt i skålen, og ælt dejen godt, til den er glat og blank. (Det er tegn på, at der er dannet glutenstrenge, og at dejen er klar). Brug en røremaskine ved lav hastighed, hvis du har en, og rør til dejen slipper skålen. Det tager ca. 6-8 minutter. Skær smørret i små terninger, og kom det hele i dejen på en gang. Ælt smørret godt ind i dejen, til den er glat og blank, og stop så med at ælte. Hvis du ikke bruger røremaskine, så ælt det på bordet.

Dæk skålen til, og sæt den på køkkenbordet ved stuetemperatur i 30 minutter, eller sæt den i køleska-bet natten over.

Rør alle ingredienserne til remoncen sammen til en ensartet masse.

Rul dejen ud i en firkant på 60 x 30 cm. Smør remon-cen ud på halvdelen af dejen i et kvadrat på 30 x 30 cm og fold resten af dejen ind over remoncen, så du har et kvadrat på 30 x 30 cm.

Skær dejen i strimler a 3 cm.

Vikl en dejstrimmel tre gange rundt om din venstre pegefinger og langemand (hvis du er højrehåndet), som hvis du ruller garn op. Strimlen skal ligge lidt forskudt i de enkelte omgange, så den danner en lille top i midten. Fold det sidste stykke dejstrimmel op over viklerne og ind på midten på undersiden, så snurren ikke går op, når den hæver. Læg snurrerne på bagepladen, og sørg for, at der er god afstand imellem dem.

Pensl snurrerne med et sammenpisket æg helt ned ad siderne, uden at der løber for meget æg ned på pladen.

Lad snurrerne stå og hæve på køkkenbordet med et klæde over i 20-25 minutter. Bag dem derefter ved 180 °C i 10-12 minutter.

Tag de bagte snurrer ud af ovnen, flyt dem over på en rist, og lad dem køle af.

Pisk æggehvide og flormelis sammen i ca. 5 minutter, til det er en sej og glat masse. Tegn et mønster med glasuren frem og tilbage på tværs hen over snurrer-ne. Drys med det samme med revet citronskal.

Citronsnurre.jpg

Citronsnurre

10 stk

Vaniljevafler med citronflødeskum og saltkaramel

12 VAFLER

Saltkaramelsirup

150 g rørsukker

2 dl fløde

1 tsk. flagesalt

Vaniljevafler

1 vaniljestang

160 g rørsukker

400 g mel

1 knsp. salt

2 tsk. bagepulver

1 spsk. kardemomme

2 æg

7 1/2 dl sødmælk

160 g usaltet smør + smør til bagning

Citronmelisse til pynt

Citronflødeskum

1/2 l piskefløde

Revet skal af 1 citron

Denne vaffel er simpelthen så lækker. Kombinationen af det søde og salte er så forrygende, at hele bordet vil juble af fryd! Prøv selv at se!

Start med at lave din saltkaramelsirup

Smelt sukkeret med tålmodighed ved svag varme. Rør i det indimellem. Kom fløden i, når sukkeret er karamelliseret, og rør, rør, rør. Jo mørkere karamellen er, før fløden kommer i, jo mørkere saltkaramelsirup får du. Tilsæt salt, og lad siruppen koge ind ved svag varme, til den har en passende konsistens. Tilsæt mere fløde, hvis den bliver for tyk.

Køl siruppen ned. Hæld den på en beholder, du kan hælde af. Den kan holde sig på køl i 3 uger.

Vaniljevafler

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med 1 spsk. sukker. Bland de tørre ingredienser i en stor skål. Slå æggene ud i en anden skål, pisk dem let sammen, og bland dem med mælken.

Smelt smørret, og lad det køle ned. Hæld det afkølede smeltede smør og ægge-mælke-blandingen i de tørre ingredienser, og bland det hele sammen med en stavblender eller håndmixer.

Pensl vaffeljernet med smør, og bag vaflerne én efter én. Skær et snit fra midten af hver vaffel ud til kanten, og fold vaflen ind over sig selv i en portionsskål, så ét hjerte ligger ind over et andet.

Vaffeldejen kan holde sig på køl i 2 dage.

Citronflødeskum

Pisk fløden til flødeskum, og vend den med revet citronskal. Lav en kugle af flødeskummen, læg den i en vaffel, og pynt med tigerstriber af saltkaramel-sirup og citronmelisse.

Uddrag fra: Agnete og Poul Wulff. “Brunch til fester og hyggelige dage”.

Foto: Stine Christiansen

Foto: Stine Christiansen

Hvem er Wulff & Konstali?

Vi er Agnete & Poul Wulff, parret bag Wulff & Konstali. Som du måske ved, så elsker vi at lave mad til vores gæster. Sammen med dig, er vi måske de største fans af brunchbordet. Vi elsker at lave mad, hvor der er kræset for detaljen. Som restauratører har vi i snart 20 år serveret brunch på både buffeter og tallerkener, og på baggrund af vores erfaringer, udviklede vi i 2010 hos Wulff & Konstali et helt nyt brunchkoncept, hvor vores gæster selv vælger 5-7 små, delikate serveringer fra det brede udvalg på menukortet. Det giver plads til, at man både kan få sine sikre favoritter og prøve noget nyt.

Vi har altid lavet mad fra bunden og med kærlighed. Smagen er i fokus, og vi bruger sæsonens råvarer og sætter retterne sammen, så bordet bliver en farverig fryd for øjet. Vores menukort ændrer sig hele tiden efter årstiderne og tidens smag og trends. Vi udvikler derfor hele tiden opskrifter til næste sæsons menukort og til maden i vores montrer i alle vores butikker.

Vi har fire forretninger på Amager, Islands Brygge, Nørrebro og i Hellerup. Med denne blog kan du blive inspireret til at udfolde dig i det eget køkken og samtidig kan du være med i udviklingsprocessen i vores køkken. Løbende får du også et indblik i vores arbejde i alle caféerne. Vi tager dig også med rundt i Agnetes daglige PR- og So-Me arbejde. Instagram er en stor del af vores branding- og markedsføringstrategi. Så følg også gerne med på vores egen Instagram: @wulffogkonstali og på Facebook: @wulff&Konstali

Vi har lige udgivet en brunchkogebog i samarbejde med Politikens Forlag. At lave en kogebog har været en kæmpe fornøjelse og en del benarbejde, men nu er den på markedet og vi er så stolte. Har du ikke fået fingrene i den endnu, så deler vi opskrifterne med jer her på bloggen løbende, - sammen med en masse nye opskrifter. Mange af opskrifterne i bogen kan desuden laves til frokost, aftensmad, snacks og til madpakken, ja faktisk også endda til babymad, prøv cashew-hokkaido humussen til de mindste (+1år). Hos os er den et hit!

Vi kender jo aIle den traditionelle brunch med røræg og bacon, men med opskrifterne i vores bog og her på bloggen, er det let at være lidt mere kreativ med brunchbuffeten.

Du kan finde indbydende opskrifter på alt fra lilla quinoagrød og øllebrød med et bounty-twist til kold ærte-myntesuppe, laksemousse og chicken wings. Vi kommer desuden med forslag til, hvordan du kan sammensætte brunchbuffeten, når du inviterer forskellige smagspræferencer til bords. Alle opskrifterne er mærket for, om kan spises af veganere og vegetarer, og om de er fri for gluten og laktose.

Der er masser af farverige, sunde opskrifter i bogen, men der er bestemt også blevet plads til det søde og kalorierige, ikke mindst vores populære vafler med enten bærcreme, havtorn eller saltkaramel. Lad dig inspirere her på bloggen eller via kogebogen til næste gang, du skal invitere til brunch-komsammen.

Du kan købe brunchkogebogen i vores webshop, i vores butikker og i landets boghandlere. Link til web shop her: www.wogk.dk/kogebog

Foto: Stine Christiansen

Foto: Stine Christiansen

Ind i mellem er vores tre børn mellem 1-11 år med i køkkenet derhjemme, hvor størstedelen af brunchudviklingen foregår. Ungerne elsker allerede nu, at få fingrene med i dejen, så der er frit løb i udfoldelserne, oftest med mel i alle sprækker og hjørner. De to store børn har gerne gode idéer til det næste menukort, eller hvad de gerne vil have af mad i montren, så de er faktisk også med til at udvikle opskrifter med os. Her er de igang med at snurre citronsnurrer.  Foto: Stine Christiansen

Ind i mellem er vores tre børn mellem 1-11 år med i køkkenet derhjemme, hvor størstedelen af brunchudviklingen foregår. Ungerne elsker allerede nu, at få fingrene med i dejen, så der er frit løb i udfoldelserne, oftest med mel i alle sprækker og hjørner. De to store børn har gerne gode idéer til det næste menukort, eller hvad de gerne vil have af mad i montren, så de er faktisk også med til at udvikle opskrifter med os. Her er de igang med at snurre citronsnurrer.

Foto: Stine Christiansen